Menu

Waalkade Tiel

De nieuwe verblijfsplek aan de Waal.

Opdrachtgever
Gemeente Tiel

Partners
Gelders Genootschap

Schaal
M

Jaar
2017

Ons werk
3D visualisatie & animatie

De nieuwe verblijfsplek aan de Waal.

De ambitie van gemeente Tiel is om de stad en het rivierenlandschap bij elkaar te brengen door middel van een ‘loopas’. Een verblijfsplek aan de Waal en een aanzienlijke vermindering van het aantal parkeerplaatsen. De herinrichting van de Waalkade maakt onderdeel uit van het masterplan Waalfront waarin de gemeente heeft uitgesproken de band van de stad met de rivier te willen verstevigen en de fraaie ligging aan de Waal beter te willen benutten. De Waalkade moet weer een verblijfsgebied worden met ruimte voor evenementen en horeca. Met de herinrichting van een deel van de Waalkade wordt hiermee een eerste stap gezet.

In het nieuwe ontwerp (door Zambeli landschapsarchitectuur) krijgt de Waalkade een groene entree tot het historische centrum van de stad. Naast de loper worden ook een flaneerkade, parkeerplaatsen en ruimte voor touringcars aangelegd. Daarnaast biedt het nieuwe ontwerp plaats aan evenementen zoals Appelpop.

Op basis van dit ontwerp hebben wij gewerkt aan de 3D animatie en visualisatie van het ontwerp. Dit beeldmateriaal is ingezet tijdens diverse inloopavonden om bewoners en betrokken stakeholders te informeren over de plannen.

Meanderende Maas situatie Haren